SlideX

De handige SlideX, het aanvullende hulpmiddel voor zowel aan- als uittrekken van therapeutische elastische kousen en steunpanty’s.

SlideX voorkomt problemen bij het aantrekken van therapeutische elastische kousen.

Plaats de SlideX over het onderbeen en daarna de Easyslide of Magnide over de voet, zodat de kous makkelijk schuift op richting knie of lies. Zodra de voet van de kous goed zit, ligt de boord van de kous erop. De cliënt trekt vervolgens voorzichtig aan de lus, de zorgverlener beweegt mee en de kous zit in een keer goed.

Meer weten? Neem contact op.

fysiek veilig werken in de schoonmaak
slidex

De voordelen zijn:

  • zorgverlener zet geen kracht, waardoor er geen fysieke belasting is in schouders, polsen en handgewrichten
  • schuif het op tot knie of lies van het onderbeen van de cliënt
  • hierdoor is drukverdeling van de kous over het been beter
  • de kous raakt niet beschadigd (geen ladders, geen uitgerekte kous en boord);
  • eventueel onderliggende randen van verband of zwachtel zullen niet opschuiven of oprollen

Overige toepassingen van dit hulpmiddel

De Slide X kan ook worden gebruikt om:

  • sokken aan te trekken over een steunkous met open teenstuk, waardoor het oprollen van de rand wordt voorkomen
  • een strakke sok over een voet aan te doen
  • schoenen aan te trekken, als en soort flexibele schoenlepel, waardoor pijnlijke voeten wordt voorkomen, maar ook voor spastische voeten of strakke schoenen is dit product bovendien een uitkomst.

Als u elastische kousen uittrekt dan is dat een fysieke belasting. Dat wil zeggen dat er risico van fysieke overbelasting ontstaat, waardoor er een verkeerde werkhouding wordt gecreëerd.

Andere risico’s zijn een beschadiging van de huid van de cliënt door schuif- en drukkrachten en een kwaliteitsvermindering van de elastische kous door trekkrachten.

Onze aan- en uittrekhulpmiddelen zijn specifiek ontwikkeld om bovengenoemde problemen op te lossen voor elastische kousen en panty’s met een gesloten of open teenstuk, voor elastische kousen tot de knie of tot de lies.

De Slide Solution producten zijn gemaakt van zeer glad materiaal dat bewerkt is met een speciale coating. De zeer hoge wrijvingsreductie die hierdoor ontstaat, zorgt dat de fysieke belasting voor zorgverleners en cliënten tot een minimum wordt beperkt.

Gebruikers:

Ons product biedt een effectieve oplossing voor zorgverleners die patiënten helpt met het aantrekken van steunkousen en panty’s. Dankzij de Slide X kunnen elastische kousen zowel aan- als uitgetrokken worden met minder fysieke belasting.

slidex hulpmiddel

Wilt u meer weten over de SlideX?

error: