Whitepaper: Werken in de zorg zónder fysieke overbelasting? Dat kan!
Grote uitval
Verzorgenden en verpleegkundigen vertegenwoordigen de grootste groep medewerkers in de zorg. En juist onder deze groep is de werkdruk nijpend. De uitval is dan ook groot. Niet alleen door stress en mentale klachten, maar ook door fysieke uitdagingen. Werken in de zorg kan nu eenmaal zwaar zijn en het helpt niet wanneer er ook nog eens te weinig tijd en ruimte is om de zorg uit te voeren op een manier die rekening houdt met het welzijn van de zorgverlener. De uitval ontstaat vaak al tijdens de opleiding of aan het begin van de carrière. Veelbelovende zorgprofessionals? Die weten we maar met moeite te binden aan het vak.
Trend draaien
Hoe kunnen we deze trend draaien? Hoe zorgen we ervoor dat zorgmedewerkers ook écht zorgmedewerkers blijven? Dat ze duurzaam inzetbaar zijn en probleemloos tot hun pensioen in de zorg blijven werken? Vitaal en met plezier om daarna van hun rust te genieten? We groeien naar het punt dat er meer zorg gevraagd wordt dan er geleverd kan worden. We kunnen alle zorgmedewerkers die we hebben dus keihard gebruiken en kunnen het ons niet meer veroorloven dat er mensen uitvallen.
Aan de slag!
Tijd om ‘zwaar te gaan tillen’ aan fysieke overbelasting, dus! Want dat is het thema van deze whitepaper. Daarin lees je alles over verzuim in de zorg, de Methode Transfers Belicht, tips om de methode te borgen in je organisatie en ervaringen van zorgprofessionals die met de methode aan de slag zijn gegaan. We interviewden onder andere Jos Kox van de Hogeschool Rotterdam, die een proefschrift schreef over precies dit onderwerp, in samenwerking met Erasmus MC als onderdeel van het SPRiNG onderzoeksproject. Zijn bevindingen rondom fysieke belasting zijn bovendien meegenomen in deze whitepaper als aanbeveling.
Veel leesplezier en laten we er samen voor zorgen dat zorgprofessionals kunnen blijven doen waar ze goed in zijn!
Vraag de whitepaper aan
